Тенисът е не само велик спорт, но още начин на мислене и поведение!
НАЧАЛО ИСТОРИЯ НА ТЕНИСА В БУРГАС ЗА НАС СЪСТЕЗАТЕЛИ ПОДГОТВИТЕЛНИ ГРУПИ РЕКЛАМА ВРЪЗКИ КОНТАКТИ
Екип на академията
Директор и Главен треньор:
 
Тенис треньори:
 
Треньор по ОФП:
 
Кинезитерапевт:
 
Администратор:
Тенис програми
Тенис за начинаещи
 
Състезателен тенис
 
Други
Поздравления
 
 
За контакт
8000 Гр. Бургас
Бул. "Ал.Батенберг" 2
Тел./Факс: + 359 56 827236
GSM: 0887 500602
E-mail: info@tcbriz.com
НОВИНИ
[27.11.2008] На 06 и 07 декември (събота и неделя) ще се проведе Първият турнир по тенис на закрито в историята на гр. Бургас. Той ще е по случай Никулден - празника на Бургас и ще се проведе в новата зала на клуба, която е с 1 корт, а настилката е килим и се намира на ул. "Одрин" с-у бившето военно поделение след завод "Кроношпан" и ще отвори врати на 02 декември. Схемата на турнира е затворена (само за 24 участника). Крайният срок за записване е 05.12.2008 г. - 19 ч. За повече информация - 0898 336832. Снимки от залата можете да видите тук.
[03.11.2008] Денислав Дачев е новият победител в Бургаската Тенис Лига за Аматьори за 2008 г. Създадена през 2003 г. от Тенис клуб "Бриз" Бургас в БТЛА вече участват 50 състезатели, които в оспорвана надпревара през целия сезон по системата всеки срещу всеки излъчват шампиона на града при аматьорите. От 2009 г. при мъжете ще се сформира и трета група С, както и съревнование за жени. Всичко за дейността на БТЛА, регламента за участие, резултатите от редовния сезон и от Мастерса, снимки, статистики, информация за заключителния коктейл в края на годината и др., може да намерите в официалния сайт на лигата www.btla.hit.bg.
[15.10.2008] Последният за сезона турнир за мъже за купа "М.Мавров" ще се проведе на 25 и 26 октомври. Крайният срок за записване е 24.10. (петък) до 18:00 ч. Наредбата на турнира можете да видите тук.
[30.09.2008] Строителна компания "Евробилдинг Инженеринг" ООД със собственик г-н Георги Танев, продължава със своята подкрепа на тенис спорта в града ни, като на 11 и 12 октомври ще организира поредния турнир за мъже, като този път той ще бъде и с награден фонд от 1000 лв. Срещите ще бъдат на единично и отново за наградите на компанията, изградила си имидж на водеща в своя бранш не само в нашия град. Наредбата за турнира можете да видите тук.
[29.09.2008] Започнаха срещите от турнира на двойки "Magnumstone – Vexell Open" 2008. Поради лошото време тази седмица, той ще завърши в събота, като полуфиналите са от 10:00 ч., а финала от 15:00 ч. на кортовете в Центъра. Наред с това на кортовете на Цурка ще започне и Утешителният турнир за загубилите в І и ІІ кръг. Тук можете да видите основната схема и тази за утешителния турнир, както и програмата на срещите за съботния ден.

Наред с това в неделя ще започнат срещите и от І турнир за жени, на който клубът ни ще е домакин и организатор. Схемата на турнира и програмата на срещите можете да видите тук.

Освен традиционният турнир за купа "Мартин Мавров", който се провежда всеки последен уикенд на месец октомври, с цел повишаване броя на турнирите организирани от клуба ни и повишаване нивото на любителският тенис в града ни, най-вероятно на 11 и 12.10.2008 г. клубът ни ще организира още един турнир на единично за мъже "Eurobuilding Cup" 2008, спонсориран отново от Строителна компания "Евробилдинг Инженеринг" ООД със собственик г-н Георги Танев. Наредбата за него очаквайте съвсем скоро в нашия сайт.
[28.09.2008] 16 год. състезател на Тенис клуб "Бриз" Борислав Капралев загуби на 1/16 финала на Държавния турнир за мъже "M TEL CUP" с нагр. фонд 3 000 лева, който се проведе на кортовете на ТК "Академик" в гр.София от състезателя на ТК "Лозенец 2000" Сф Васил Шандаров с резултат 6/4 6/4. Следващото участие на Борислав е на Държавното лично първенство за мъже в гр. Варна от 05–12 октомври 2008 г.
[20.09.2008] 16 год. състезател на Тенис клуб "Бриз" Борислав Капралев отпадна на 1/8 финала на Държавния турнир за мъже с нагр.фонд 3 000 лева, който се проведе в гр.Раднево, където отстъпи на Ивелин Колев с резултат 3/6 1/6. На 1/16 финала Борислав отстрани 27 год. Ивайло Стоянов (в момента треньор в Австрия) с резултат 6/3 6/1. Следващото участие на Борислав е през другата седмица на Държавния турнир за мъже "M TEL CUP" отново с нагр.фонд 3 000 лева, който ще се проведе на кортовете на ТК "Академик" в гр.София.
[09.09.2008] V Традиционен турнир на двойки за мъже "Magnumstone – Vexell Open 2008" ще се проведе на 27 и 28.09. (събота и неделя). Наредбата на турнира можете да видите тук.
[09.09.2008] На 05.10. (неделя) Тенис клуб "Бриз" ще проведе своя Първи турнир за жени.
[25.08.2008] Благодарение на "любезните" ни колеги от Тенис клуб "Нефтохимик" състезателят на нашия клуб Борислав Капралев няма да играе на турнира от сериите Futures с нагр.фонд 10 000 $, който се провежда в Бургас през тази седмица. Знаем достатъчно за прословутата българска завист, но не очаквахме наистина чак такава постъпка След разговори с президента на клуба им Николай Тодоров научихме само няколко часа преди жребия за основната схема, че WC, която бе запазена за него се дава на друг състезател. По този начин Борислав пропусна възможността да играе дори в квалификациите на турнира, които се проведоха в събота и неделя. Този умишлен ход на нашите колеги за съжаление ще попречи на множеството ни съграждани, които имаха желание да наблюдават играта му и то в родния му град, тъй като през останалото време той играе само на турнири в чужбина. За съжаление това е практика у нас - хора, които са случайно попаднали в тениса да се занимават с тези неща и това е и причината спорта, като цяло в България да е на трагично ниво. Искаме да се извиним на нашите приятели, че ги лишихме от възможността да наблюдават играта на Борислав, доверявайки се на хора, които загубиха завинаги нашето доверие. А на тези хора искаме да кажем, че въпреки методите от всякакъв характер, с които искат да спрат нашето развитие, това няма да се случи, а ще ни амбицира още повече. Имаме достатъчно приятели по целия свят, които макар и не българи ни съдействат постоянно, така че всекидневния 12 годишен вече труд на едно дете да постигне своята реализация. Въпреки това Борислав ще играе в турнира на двойки с партньор Вадим Пинко (Литва), като мачовете започват днес след обед.
[24.08.2008] Турнирът "Родители – деца" се отлага за месец септември, поради отсъствието на много от семействата прекарващи ваканцията си извън Бургас. Той ще се проведе на 21.09.(неделя), а срока за записване е 20.09. (събота) до 19:00 ч. Освен този турнир през септември клубът ни ще е домакин още и на традиционният турнир на двойки за мъже "MagnoumStone Open", както и турнирът за жени в края на месеца.
[18.08.2008] Борислав Капралев загуби с 5/7 1/6 от 20 год. Цветан Петров бивш шампион на България за юноши до 18 г. в ІІІ кръг от квалификациите за влизане в основната схема на турнира в Добрич с нагр.фонд 10 000 $. В предишния кръг Петров бе победил Васко Здравкин (Македония) с резултат 6/2 6/0. Борислав започна много уверено и със самочувствие срещата и проби съперника си още в първия гейм на мача, след което спечели и своето подаване и поведе с 2/0. В третия гейм обаче допусна три непредизвикани грешки и позволи на съперника си да намали резултата. В следващите няколко гейма Петров заигра по-добре и успя да поведе с 4/3, но с невероятна игра и характер Борислав успя да доведе резултата до 5/4 и 30:15 в своя полза. Тук бе и решаващия момент в срещата, когато Петров изнервен от това, че изпуска сета от 4 год. по-малкия си съперник започна да хвърля ракетата си в оградната мрежа, за което бе и предупреден от съдията. В този момент поради липсата на опит и младостта си и от голямото напрежение и желание за игра Борислав вместо да затвори сета със сигурна игра, направи две поредни двойни грешки. Те се оказаха фатални и по-опитния му съперник веднага се възползва от това и успя да се върне в мача и да спечели сета с 7/5. Във втория сет поради натрупаната вече умора и най-вече загубеното психологическо преимущество Борислав не успя да се противопостави на своя съперник и загуби с 6/1. В крайна сметка липсата на опит в мачове при мъжете се оказа решаваща, но в играта която показа Борислав се видя големия напредък, който той постигна в последните 3-4 месеца, благодарение на подготовката си в чужбина и турнирите, които играе благодарение на неговия спонсор строителната компания "Евробилдинг Инженеринг" ООД със собственик г-н Георги Танев. Макар и навършил 16 год. едва миналата седмица през тази година той започна да се състезава само в турнири за мъже, където вече има един спечелен мач, а сега за първи път имаше шанс да играе мач за влизане в основната схема на турнир от такъв ранг. През следващата седмица е втория турнир за мъже отново с нагр.фонд 10 000 $, който ще се проведе в Бургас, за който Борислав получи от организаторите WC и ще участва директно в основната схема на турнира.
Страница:   [ 1 ]   [ 2 ]   [ 3 ]
Видео зона
Представяне на учасниците в турнира за деца до 10 г.
Открит турнир в зала м. Ноември 2013
Как протича една тренировка с деца, треньор Пламен Капралев
Партньори
Wikky - aаксесоари за мобилни телефони - iPhone, HTC, Samsung
© Copyright 2008. Tennis Club "BRIZ". All Rights Reserved. Реклама  |  Контакти  |  Новини    |    Design: ViperStudio.NET